Julutställning
Utställningen pågår 14 - 20 december 2024.
Välkommen på vår julutställning som är en grupputställning.
Det bjuds på glögg och julfika.
Medverkande Konstnärer:
Alex Colard
Anna Viklund
Cecilia Ciscar
Dogge Doggelito
Ewah Holmberg
Hanna Wistrand
Irya Denysenko
Jasmin Gökboga
Julia Nilsson
Kaya Gökboga
Kerstin Trolin
Lena Nilson
Lisbeth Olofsdotter
Marzena Doberhof Platin
Natalia Pettersson
Nils Ekvall
Pari Isazadeh
Peter Wahlbeck
Regina Lund
Yaima Granqvist
Vernissage LÖRDAG 14 december kl. 14.00 - 17.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 17.00
Måndag - torsdag kl. 12.00 - 18.00
Fredag kl. 12.00 - 15.00
Galleri Kaktus är även en del av GALLERIRUNDAN Stockholm som pågår 14-15 dec kl.12-17 passa på att besöka gallerierna och ta chansen att vinna konstverk och andra priser.
Välkommen!
Rasmus Dahlstedt
Bokrelease söndag 8 dec kl. 12-17
Välkommen på Rasmus Dahlstedts Bokrelease med glögg, mingel och mys !
Illustratör Magnus Möllerstedt.
Rasmus Dahlstedt är en mångsidig kulturskapare. Efter studierna på Teaterhögskolan i Göteborg har han förenat skådespelararbete med skrivuppdrag och satirverksamhet. Rasmus är en uppskattad uttolkare av den svenska sånglyriken samt en oförtröttlig folkbildare i den egna podcastproduktionen ”Antipodden.
Om boken:
Ingen kommer undan. Finansmogulerna, myndighetscheferna, politikerna, journalisterna, aktivisterna, de skamlösa, de gränslösa, de laglösa – alla får sin beskärda del av spott och spe. Att med elegans gissla makten är en konst som versmakaren Rasmus Dahlstedt behärskar till fullo. Narrens röst skär genom samtidens larm. Illustratören Magnus Möllerstedt har en underbar visuell humor och en känsla för såväl proportioner som för karikatyr. Upphovsmännen roar, provocerar och väcker begrundan. Mötet mellan vers och teckning skapar synergieffekter och uppenbarar associationsrikedomar. ”Vers med tanke på refrängen” förenar satirisk skärpa, språklig finess och bildmässig bravur.
Instagram: @dahlstedtrasmus
Peter Wahlbeck
Utställningen pågår 29 nov - 5 dec 2024.
Peter Wahlbeck bjuder in till en unik kväll med bokrelease och vernissage, där hans konst – humoristisk och färgglad och hans bok "Nästan ett geni” – står i fokus. Med en lekfullhet och en mängd olika material skapar han knäppa och roliga tavlor som verkligen sticker ut. Wahlbeck strävar efter att varje tavla ska ha lång livslängd och paketerar sina verk med omsorg, medveten om att de ska pryda väggarna hos sina köpare. Han tänjer på gränserna, alltid med en touch av överraskning.
I sin bok "Nästan ett geni" delar han med sig av sin fascinerande resa från Halmstad till att bli en av svensk stand-up comedys största stjärnor. Från sin genombrottsroll i SMASH till framgångarna med TV für alle, Heja Björn, Ullared och en rad andra numera klassiska svenska humor-serier. Men även om motgångarna, bråken, skandalerna och kontroverserna.
Med sitt karaktäristiska tonfall tar han bladet från munnen och avslöjar de otaliga historierna som gjort honom till en legendar.
Välkommen till en kväll där konst och berättelser möts – en kväll som lovar att vara både inspirerande och underhållande!
Vernissage 29 november kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.13.00 - 19.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!
Kerstin Trolin & Eva Ponteus
Utställningen pågår 15 - 22 november 2024.
Kerstin Trolin är bildkonstnär, illustratör och grafisk formgivare. Hon är utbildad vid Berghs reklam & marknadsskola.
Kerstin arbetar i akvarell, olja, akryl samt digitalt. Motiven är hämtade från djurvärlden, uttrycket har ofta en humoristisk tvist. Mycket av inspirationen kommer från hennes norrländska rötter.
Eva Ponteus har jobbat som originaltecknare och grafisk formgivare. Hon har hela tiden målat, sytt och handarbetat. Alltid haft något för händerna. Började måla på allvar för tio år sedan. Hon målar i glada färger och runda former.
Utbildning: Fetco målarskola, Stockholms Tillskärarakademi, Grundskolan för konstnärlig utbildning.
Vernissage 15 november kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 16.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!
Liv Sandberg
Utställningen pågår 1 - 7 november 2024.
Liv Sandberg är en passionerad keramiker som specialiserar sig på raku och skulptur. Hennes resa som keramiker började som konditor, där hon specialiserade sig på att skulptera tårtor, göra handgjorda sockerblommor, måla chokladpraliner och modellera figurer i choklad. Liv tävlade både i Sverige och runt om i världen. Men en dag kom hon till en punkt där hennes passion för skulptur behövde utvecklas och hon kände att hon behövde gå vidare.
Liv valde att samarbeta med elden och såg den som en lika svårtyglad kraft som hon själv. Hon bestämde sig för att låta elden ta kontrollen, att släppa taget, blunda och fördjupa sig i en dans med elementen. Hon bjöd in jorden och elden att delta i denna dans. Idag har Liv sin egen keramikverkstad i Järna, söder om Stockholm. Hennes huvudsakliga fokus ligger på att skulptera, ringla och kavla fram sina skapelser. Hon hämtar inspiration från naturen och livet som helhet. Liv tycker det är roligt att experimentera och utveckla sina färdigheter inom olika tekniker. Raku och alternativa bränntekniker har en speciell plats i hennes hjärta. Hon älskar också att skulptera, modellera och skapa djur och människor med sina egna händer.
Vernissage 1 november kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 16.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!
Ett års jubileum
Galleri Kaktus fyller 1 år och det firar vi med en grupputställning!
Medverkande Konstnärer:
Cecilia Ciscar
Daniel Luther
Dogge Doggelito
Jasmin Gökboga
Julia Nilsson
Kaya Gökboga
Lena Nilson
Lovisa Hallén
Luka Goyarrola
Magnus Lindblom
Martyna Jach
Nils Lagergran
Otto Hargne
Peter Nordström
Pirkko Mikkonen
Radostina Dimitrova
Sofie Karlsson
Stine Kjaernsbeck
Suzan Gökboga
Vernissage 18 okt kl. 17-20.
Odengatan 48, Stockholm
Utställningens öppet tider är:
Lör-sön 13-16
Mån-tor 12-18
Utställningen pågår till 24 okt.
VÄLKOMMEN!
Ritva Göransson & Monica Österdahl
Utställningen pågår 4 - 10 oktober 2024.
Ritva Göransson är uppvuxen i Finland, Borgå och kom till Sverige 1980 för att studera i Uppsala. Hennes största intresse har alltid varit att skapa. Hon målar i akryl, mixed media, akvarell och skulpturera i lera. Hon är utbildad Vedic Art lärare och målar i sin ateljé på Rindö i Vaxholm eller på Öland.
I dagsläge målar hon främst i akryl. Målningarna är oftast abstrakta, men ibland kan även djur eller människor träda fram i hennes tavlor. I målningsprocessen utgår hon från färger och former som inspirerar henne. Hon vill förmedla med sina tavlor en energi och känsla som berör, väcka tankar och sätta igång fantasin hos betraktaren.
Hon har gått olika konstutbildningar och kurser genom åren: Akvarellkurs i Moskva 1998, Lilla Konstskolan på Folkuniversitet i Täby 1999, Richmond Collage Art School 2001-2002, London, Vedic Art lärarutbildning, 2008, Skulpturkurs på Folkuniversitet i Stockholm, 2009-2010, Vedic Art Skulpturkurs, 2016 och Levande verkstad på Folkhögskola HT 2022 - VT 2023.
Monica Österdahl (f.1959) är född och uppvuxen på Gotland. Numera är hon bosatt i Stockholm men bor periodvis även på Gotland. Hon är autodidakt och började sin konstnärliga bana för sju år sedan efter en Vedic art kurs. Monica hade sin första utställning 2018 i Stockholm. Sedan dess har hon ställt ut på ett flertal gallerier i Stockholm och på Gotland.
Monica hämtar framförallt sin inspiration från den gotländska naturen men har även en förkärlek till att symbolisera olika former av kvinnoporträtt. Hon målar främst i akryl men experimenterar gärna med olika tekniker och motiv.
Nu ställer hon ut tillsammans med sin ”soul sister” Ritva Göransson. De träffades via gemensamma vänner på en kryssning och upptäckte snart att de hade samma intressen såsom konst och måleri samt andlighet.
Vernissage 4 oktober kl. 17.00 - 20.00
Öppettider:
Lördag - söndag kl.12.00 - 16.00
Måndag - torsdag kl. 10.00 - 18.00
Välkommen!
Ivar Heckscher
Utställningen pågår 18 - 27 september 2024.
Ivar Heckscher: En Konstnär som Syr Hans Väg till Minnesmärken
Ivar Heckscher, har under åren skapat en enastående samling sydda bilder som har visas runt om i olika gallerier och utställningar. Sedan slutet av 1960-talet har Ivar ägnat sitt liv åt konst och undervisning, där han har haft en passion för att hjälpa människor att finna sig själva och uttrycka sina innersta intentioner.
Det var inte förrän runt 2011, när Ivar hade närmast avslutat sitt yrkesliv, som han av en slump upptäckte sykonstens magi. Han fann att genom att sy kunde han på ett unikt sätt förmedla känslor och glädje till såväl vänner som främlingar. Sedan den dagen har han utforskat nya material, verktyg och inspirerande teman, vilket har resulterat i en imponerande samling om över 600 bilder.
I sin karriär som pedagog har Ivar verkat inom en rad olika institutioner såsom Waldorfskola, förberedande konstskola; Konstskolan Elias Mickelson, på Folkhögskola och som utbildningsansvarig på Cirkus Cirkör och Cirkusutbildningen vid Stockholms konstnärliga högskola. Hans passion för konst och undervisning har format hans syn på skapande och konstnärligt uttryck, vilket tydligt återspeglas i hans sydda verk.
Ivar Heckscher har regelbundet ställt ut sin konst sedan 2013, på platser som Subtopia i Botkyrka, Stadsbiblioteket i Halmstad, Galleri i Grindavik på Island, Källarbyn i Gamla stan i Stockholm och Mannaminne i Häggvik, Nordingrå.
Orden "Konst" och "Konstnär" kan vara mångtydiga och svåra att definiera, men för Ivar Heckscher är det själva handlingen att skapa som är essensen av konstnärskapet. Hans bilder talar till medvetandet och minnet på ett sätt som går bortom ord, vilket har inspirerat honom att kalla sina bildvisningar för "Minnesmärken".
Ivar Heckscher fortsätter att utforska nya tekniker, material och teman i sitt konstnärsskap och bjuder in betraktare att ta del av hans unika och gripande verk. Genom hans sydda bilder skapas en dialog mellan konstnären och betraktaren, där kreativitet och känsla vävs samman till en vacker symfoni av konstnärligt uttryck.
Välkommen på denna utställning för att uppleva själv hur Ivar Heckscher syr sin väg till minnesmärken.
Vernissage 20 september kl. 17-18.
Galleriet har öppet:
Lör-sön kl.12-16,
Mån-tors kl. 10-18
Fre 27sep kl.11-15
Välkommen!
Marzena Doberhof Platin
Marzena Doberhof Platin (f. 1969) är en autodidakt konstnär med stort intresse för modernistiskt måleri.
I hennes geometriska abstrakta verk finns en tydlig blinkning till 1960- och 70-talens brutalistiska arkitektur och estetik som omgav henne under uppväxten i det kommunistiska Polen. Influerad av husguden och färgsystematikern Josef Albers byter hon ibland ut den rå betongen mot lekfulla kulörer för att göra det dystra mer uthärdligt.
I Marzenas stiliserade byggnader med raka och kontrollerade linjer kan man ana en strävan att bringa ordning och harmoni i tillvaron. De färggranna fasaderna symboliserar ett slags skyddande skal mot omvärlden där den polerade ytan hjälper oss att dölja vad som pågår på insidan.
Marzena hämtar sin inspiration från arkitektur, filosofi och metafysik och har målat hela sitt liv. Hon har ställt ut både i Sverige och utomlands och arbetar främst med målningar i akryl och blandteknik, samt collage och assemblage.
Marzena Doberhof Platin utställning pågår 4 - 13 september med vernissage 6 sep kl 17-20.
Välkommen!
Jonas Bernander
Vernissage 23 aug kl. 17-18
Jonas Bernander (f. 1979) är konstnär, författare och dramaturg.
I sitt konstnärskap arbetar han framför allt med text och AI-genererade bilder i skärningspunkten mellan poesi och bildkonst.
Hans textbaserade praktik undersöker språkets kraft och begränsningar medan arbetet med AI‐framställda bilder utforskar motsatsparen verklighet/fiktion, dokumentation/gestaltning och sanning/lögn.
Han har en förkärlek för det svårfångade, mångtydiga och gåtfulla – men också det teatrala, romantiska och storslagna. Drivkraften är alltid att ställa frågor hellre än att komma med svar.
Elizabeth van Pars
Utställningen pågår 8 juli - 8 aug
Elizabeth van Pars' konst fungerar som en form av terapi. Hon väljer att rita hästar eftersom de kan representera både män och kvinnor och utmana traditionella könsroller. Hennes tolkning av sensualitet, lust och minne återspeglas i hennes konstverk och befriar hästar från samhällets förväntningar.
Som barn blev Elizabeth ofta sjuk. För att distrahera henne skulle hennes mamma sitta bredvid henne och rita. Hästar var det enda hennes mamma kunde rita, och det gav Elizabeth glädje att bevittna denna process.
I varje steg av hennes konstnärliga resa, oavsett om det är skulptur eller målning, finns det en återkommande detalj - en avslutning eller uppdelning i mitten. För Elizabeth symboliserar detta utforskningen av mänskligt trauma, självreflektion, självacceptans och bristen på anslutning. Hon målar människor, inklusive sig själv, som hästar och utforskar olika aspekter av sig själv och olika känslor, även de hon kanske inte vill konfrontera, ignorera eller dölja.
Hästfigurerna blir universella och förvandlas till en kollektiv enhet, "vi", som berättar en kollektiv historia istället för en individuell.
Välkommen!
Peter Eugén
Vernissage 28 juni kl. 17-20!
Välkommen på utställning med Peter Eugén och visning av hans akvareller. Dessutom en exklusiv bonusvisning av hans omtalade akrylmålning på Kungen som har synts i flera tidningar och magasin.
Peter skildrar den svenska landsbygden i sina motiv med inslag från hans tid i Stockholm. Dessa målningar har tidigare aldrig visats på utställning.
Peter är en landskapsmålare från Norrland som började experimentera med akvarellmåleri år 2014 efter många års målande med olja och Akryl.
Hans konst har fått uppmärksamhet från kändisar som Bruce Springsteen, Sean Connery, Phil Collins, Danny Trejo och Tony Robbins, Prins Carl Philip, Camilla Läckberg för att bara nämna några.
Han har även blivit omtalad i internationella medier som FOX NEWS, ABC NEWS, HERALD FINANCE, WASHINGTON POST, CBS NEWS, NBC, Connoisseur Magazine, Art Habens, Artness Contemporary, The Bucket List Magazine, Vogue, SVD Perfect Guide, Dagens Industri och Cosmopolitan.
Peters akvareller förmedlar en underbar känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen. Hans näckrosakvareller har blivit hans signatur och är populära på svenska auktionshus, museer och gallerier.
Sedan han fastnade för akvarellmåleri har han snabbt blivit en av Sveriges populära akvarellmålare. Hans konstverk skapar en stark emotionell koppling till betraktaren och förmedlar en känsla av lugn, mystik och förtrollning. Genom att använda akvarelltekniken lyckas Peter fånga naturens skönhet på ett sätt som berör betraktaren. Hans konstverk tar betraktaren med på en resa genom de norrländska landskapen och skapar en känsla av närvaro och förankring i naturen. Det är en hyllning till naturens kraft och skönhet. Under de senaste 18 åren har han tillbringat sin tid i Stockholm. Numera bor han utomlands, där han ägnar sig åt att hålla utställningar och workshops på heltid.
Varmt välkommen på denna unika utställning!
Sommar 2024
Vernissage fredag 31 maj kl. 17-20
Välkommen på Galleri Kaktus Grupputställning!
Nu är det tid för Galleri Kaktus andra grupputställning , den första blev en succé låt oss göra den andra till en med!
Det kommer att bjuds på bubbel och mingel och blandade verk och tekniker.
Missa inte detta, vi ses!!
Konstnärer som kommer att delta:
Nils Lagergren, Kajsa Bergström, Ewah Holmberg, Tobias Johansson, Helén Sjöstrand, Liv Sandberg, Gunnar Lindebo, Martyna Jach, Elvira Avdic Christina Arebratt, Hanna Wistrand Jasmin Gökboga, Julia Nilsson, Kaya Gökboga Mahsa Moslemipoor, Sarah Seidafkan och Peter Nordström
Cornelia Winter
Vernissage fredag 17 maj kl. 17-20
Sedan ung ålder har konstnären Cornelia Winter reflekterat över livets korthet, där människan får under en begränsad tid låna atomer från kosmos. Hennes konst är en hyllning till livet och allt bus som sker i universum.
Det finns något oändligt lekfullt i det strukturerade kaoset som är universum. Cornelia gestaltar detta kaos genom virvlande penseldrag, oregelbundna former och en mångfald av färger som kolliderar och samverkar på duken. Samma gäller hennes val av medier, där hon experimenterar med akrylfärg, oljefärg, sprayfärg, pasteller och kritor. När hon målar har hon sällan en tydlig vision om hur den färdiga tavlan ska se ut, utan det får växa fram spontant. Detta leder ofta till figurer vars uttryck symboliserar olika aspekter av den mänskliga naturen och känslomässiga tillstånd, vanligtvis i utrymmen som expanderar, som en stjärna som exploderar eller ett svart hål som förvränger allt runtomkring.
Livet är som en enda stor spratt där vi levande varelser får på lånad tid uppleva, busa och vara nyfikna. Det är så vackert att vi får låna atomer från kosmos innan de övergår till ett annat tillstånd. När Cornelia skapar sina verk känner hon att hon blinkar med ena ögat åt universum, och universum blinkar tillbaka.
Azarakhsh Farahani & Bara Olfati
Vernissage fredag 3 maj kl. 17-20
Den Gigantiska Svarta Stenen av Azarakhsh Farahani!
Detta projekt består av flera målningar, vars essens har utvidgats till en animering med samma namn. Animeringen, en integrerad del av projektet, skapades av Azarakhsh Farahani och Paniz Rafieimehr och släpptes 2023, med inspiration från Irans sena samtida historia. Medan animeringen har en tydlig grund i Irans samtida politiska och sociala atmosfär, tillåter dess djupa mänskliga tillvägagångssätt individer av alla nationaliteter att känna empati för den, särskilt de från länder under förtryckande regimer.
Azarakhsh Farahani är en illustratör, musiker och skådespelare baserad i Tehran, Iran. Han har en kandidatexamen i målning från Azad University i Tehran. Som illustratör och målare har han deltagit i flera festivaler och konstutställningar och har vunnit flera priser.
Utöver sitt arbete som illustratör har Azarakhsh producerat musik i 18 år och är grundaren och hjärnan bakom bandet Koochneshin sedan 2003. Koochneshin blev utvalt som det bästa bandet på den andra Tehran underground music festival 2003. Som skådespelare blev Azarakhsh nominerad till priset för bästa manliga biroll på 34th Fajr filmfestival (Tehran 2016) och 10th Festival of the Association of Critics and Scriptwriters (Tehran 2016) för sin roll i långfilmen ”Malaria”.
Handgjorda smycken av Bara Olfati!
Bara Olfatis resa är en fängslande fusion av iransk kultur och svensk utforskning. Hon började sina studier inom informationsteknologi i sitt hemland Iran och fördjupade sig senare inom artificiell intelligens när hon flyttade till Sverige. Men hennes hjärta låg egentligen i mode design, där hon fann en plattform att uttrycka sin kulturella bakgrund och berättarförmåga. Varje verk hon skapar är en hyllning till hennes iranska arv och väver samman detaljerade berättelser om tradition och mångfald. Bara är också engagerad i hållbarhet och använder miljövänliga metoder, som att tillverka örhängen av återvunnet papper. Genom sina verk firar hon inte bara kultur utan främjar också miljöansvar, och förkroppsligar en djup vördnad för tradition och kreativitet som övervinner gränser.
Olofsdotter & Hallén
Vernissage fredag 19 april kl. 17-20
Lisbeth Olofsdotter är en passionerad konstnär som sedan 4 år tillbaka ägnar sig åt konsten på heltid. Efter att ha spenderat 25 år i PR-branschen och haft konsten som en fritidssysselsättning, har hon äntligen funnit tiden att följa sitt största intresse på allvar. Med en känsla för detaljer och färgkänsla som hon utvecklade under sina 10 år som porslinsmålare, utforskar hon nu både akryl- och akvarellmålning.
Lisbeths senaste utställning har ett tema som genomsyras av både känsla och humor, där djur spelar huvudrollen. För henne är måleri en lek, en kreativ utforskning där hon kan uttrycka sig fritt.
Tidigare har Lisbeth haft äran att ställa ut sina verk i Madrid, Bryssel och flera gallerier i Stockholm, inklusive Affordable Affairs hösten 2022. Hon öppnar också upp sin ateljé i Margretelund för besökare, där de kan få en inblick i hennes konstnärliga värld. Sedan 2022 är Lisbeth medlem i Konst i Roslagen och har även blivit en del av dess styrelse sedan 2023.
Lovisa Hallén är en konstnär som är bosatt utanför Göteborg. Redan som 3-åring började hon sin konstnärliga resa genom att måla med kritor på väggarna i sitt rum. Sedan dess har hon utvecklat sin talang.
Lovisa har haft möjligheten att ställa ut sin konst i Stockholm, Paris, Venedig och Madrid. Hennes konstverk har också blivit eftertraktade runt om i världen, med samlare från USA till Frankrike som uppskattar hennes verk. Hon har sålt sin konst sedan 2014 och har en utbildning inom konst från Art Milan Institute i Georgia, USA, där hon studerade mellan 2020 och 2021.
Lovisa älskar att uttrycka sig genom färg och rörelse i sina verk. Hon strävar efter att göra sin konst talande och att väcka starka känslor och passion hos betraktaren. Hon finner inspiration från de gamla mästarna från renässansen samt barockmålningar från 1600- och 1700-talet. Genom att studera deras tekniker och stilistik har Lovisa utvecklat sin egen unika konstnärliga röst.
Galleri kaktus är även med i Stockholms kulturnatt, då håller vi öppet 20 april kl.18-24.
Peter Nordström
Vernissage fredag 5 april kl. 17-20
Peter Nordström, i sin yrkesroll som Art director, har alltid älskat och fascinerats av den kreativa processen. Att skapa ideér och visuella uttryck har varit hans passion. Nu, när han ägnar det mesta av sin tid åt måleri, känner han en stark pendling mellan prestationsångest och lyckorus. Han slutar aldrig att överraskas och älska den kreativa processen - det sitter liksom i hans DNA.
I sitt abstrakta och intuitiva måleri brinner Peter för det enkla. Han finner en djup känsla när färg och yta möts och skapar nerv och berörande konstverk. När han målar har han sällan en klar plan i sinnet. Istället låter han sig ledas av en färg eller en känsla som tar tag i honom och visar vägen. Det är i det oväntade och okända som han finner den härliga utmaningen i sitt målande.
Magin i att blicka ut över havet och horisonten överger aldrig Peter. Det är en känsla av frihet och inspiration som alltid når honom. För honom är det att inte veta vad som kommer att ta form på duken som ger honom den största glädjen och tillfredsställelsen i hans konstnärliga resa.
Mikael Wahlström
Vernissage fredag 22 mars kl. 17-20
Mikael Wahlströms bilder kan variera mycket från gång till annan. Linjerna finns alltid med som ett genomgående tema - även när det är ett landskap eller som denna gång mer abstrakta bilder.
Det han visar nu har två delar, en som är inspirerad av Haiku-dikter (skrivna av Bo Ekström) där ett fåtal färger får spela mot varandra. Den andra kommer ur fascinationen för linjer och deras samspel, möten och mellanrum.
Sedan utbildningen på Nyckelviksskolan 1997 har det blivit ett tiotal separata eller gemensamma utställningar, senast i Malmö.
Hanna Wistrand
Vernissage fredag 8 mars kl. 17-20
Hanna Wistrand, född och uppvuxen i en liten stad på den svenska landsbygden, har alltid funnit stor fascination och inspiration i naturen och människorna omkring henne. Sedan ung ålder visade hon en imponerande förmåga att fånga ögonblick och känslor genom sin konst, något som med tiden har blivit en central del av hennes uttryckssätt.
Efter att ha slutfört sin utbildning vid Nyckelviksskolan, där hon fördjupade sig i färg och form, samt vid KTH där hon studerade arkitektur, har Hanna fortsatt att utveckla sitt konstnärsskap med en blandning av tekniker.
Hon hämtar inspiration från både vardagliga och extraordinära scener, allt medan hon balanserar mellan realism och en önskan att experimentera med ljus och rörelse. Detta har lett till en rik portfölj av verk som inte bara visar hennes tekniska skicklighet, men också hennes unika förmåga att kommunicera djupare känslor och berättelser genom sina målningar.
Mahsa Moslemipoor
Utställningen pågår 2 - 5 mars 2024
Mahsa Moslemipoor är 31 år gammal och har en magisterexamen i arkitektur. Konsten har alltid varit en central aspekt i livet, med en passion som började vid 14 års ålder. Den kreativa resan inleddes med blyerts- och kolteckningar, utvecklades vidare med färgpennor och pasteller för att så småningom omfamna oljemålning på en professionell nivå. Vidare har engagemanget i konsten även vidgats till att inkludera modernt gipsarbete, hartskonst samt kalligrafi. Ett brinnande intresse för att skapa och uttrycka sig genom konst och hantverk präglar således karaktären.