
Peter Nordström
Vernissage fredag 5 april kl. 17-20
Peter Nordström, i sin yrkesroll som Art director, har alltid älskat och fascinerats av den kreativa processen. Att skapa ideér och visuella uttryck har varit hans passion. Nu, när han ägnar det mesta av sin tid åt måleri, känner han en stark pendling mellan prestationsångest och lyckorus. Han slutar aldrig att överraskas och älska den kreativa processen - det sitter liksom i hans DNA.
I sitt abstrakta och intuitiva måleri brinner Peter för det enkla. Han finner en djup känsla när färg och yta möts och skapar nerv och berörande konstverk. När han målar har han sällan en klar plan i sinnet. Istället låter han sig ledas av en färg eller en känsla som tar tag i honom och visar vägen. Det är i det oväntade och okända som han finner den härliga utmaningen i sitt målande.
Magin i att blicka ut över havet och horisonten överger aldrig Peter. Det är en känsla av frihet och inspiration som alltid når honom. För honom är det att inte veta vad som kommer att ta form på duken som ger honom den största glädjen och tillfredsställelsen i hans konstnärliga resa.

Mikael Wahlström
Vernissage fredag 22 mars kl. 17-20
Mikael Wahlströms bilder kan variera mycket från gång till annan. Linjerna finns alltid med som ett genomgående tema - även när det är ett landskap eller som denna gång mer abstrakta bilder.
Det han visar nu har två delar, en som är inspirerad av Haiku-dikter (skrivna av Bo Ekström) där ett fåtal färger får spela mot varandra. Den andra kommer ur fascinationen för linjer och deras samspel, möten och mellanrum.
Sedan utbildningen på Nyckelviksskolan 1997 har det blivit ett tiotal separata eller gemensamma utställningar, senast i Malmö.

Hanna Wistrand
Vernissage fredag 8 mars kl. 17-20
Hanna Wistrand, född och uppvuxen i en liten stad på den svenska landsbygden, har alltid funnit stor fascination och inspiration i naturen och människorna omkring henne. Sedan ung ålder visade hon en imponerande förmåga att fånga ögonblick och känslor genom sin konst, något som med tiden har blivit en central del av hennes uttryckssätt.
Efter att ha slutfört sin utbildning vid Nyckelviksskolan, där hon fördjupade sig i färg och form, samt vid KTH där hon studerade arkitektur, har Hanna fortsatt att utveckla sitt konstnärsskap med en blandning av tekniker.
Hon hämtar inspiration från både vardagliga och extraordinära scener, allt medan hon balanserar mellan realism och en önskan att experimentera med ljus och rörelse. Detta har lett till en rik portfölj av verk som inte bara visar hennes tekniska skicklighet, men också hennes unika förmåga att kommunicera djupare känslor och berättelser genom sina målningar.

Mahsa Moslemipoor
Utställningen pågår 2 - 5 mars 2024
Mahsa Moslemipoor är 31 år gammal och har en magisterexamen i arkitektur. Konsten har alltid varit en central aspekt i livet, med en passion som började vid 14 års ålder. Den kreativa resan inleddes med blyerts- och kolteckningar, utvecklades vidare med färgpennor och pasteller för att så småningom omfamna oljemålning på en professionell nivå. Vidare har engagemanget i konsten även vidgats till att inkludera modernt gipsarbete, hartskonst samt kalligrafi. Ett brinnande intresse för att skapa och uttrycka sig genom konst och hantverk präglar således karaktären.

Helen Boreson Holmberg & Ewah Holmberg
Vernissage fredag 23 feb kl. 17-20
Helen Boreson Holmberg och Ewah Holmberg är mor o dotter som har ägnat sig åt konsten på ett eller annat sätt i hela sina liv.
Dem kommer ursprungligen från en liter ort som heter Normlösa i Östergötland, Helen bor kvar men Ewah är sedan 10 år tillbaka bosatt i Stockholm.
Helen har utbildning i landskapsmåleri, samt i Konst & dekoratinsmåleri på Nordiska Akademin. Flitigt anlitad lärare och hon har haft hundratals utställningar sedan henne första i maj 1993.
Hon fascineras av färger , naturen och allt som är vackert och vill fånga de i ett konstnärligt spel mellan ljus, skuggspel, färger och nyanser.
Ewah har vuxit upp med konsten nära inpå med både mormor , Mamma och en Pappa som är kreativt lagda och för henne har de alltid varit en självklarhet att hålla på med konst i hennes liv men valde 2012 att gå in helhjärtat som tatuerare och har jobbat med det heltid sen dess.
Konsten utöver arbetet är för henne en flykt i vardagen, det stillar hennes rastlöshet och ger ett lugn i själen.
"Vi hoppas kunna sprida glädje, värme och inspiration med våran utställning och vi ser väldigt mycket fram emot att ha den tillsammans."

Kaya Gökboga
Vernissage fredag 2 feb kl. 17-20
Kaya Gökboga har ägnat sig åt måleri sedan hans barndom. Mellan 1973 och 1978 studerade han konst och grafik på Ateneum i Helsingfors.
Kaya har ställt ut sina verk i städer som New York, Aix-en-Provence och Stockholm med flera, och mottagit positiva omdömen. Tidigare var han fascinerad av att måla landskap, men nuförtiden riktar han mer av sitt fokus att måla människor, och tolka sin syn på omvärlden. Han har även hållit många konstkurser för deltagare.

Rasmus Dahlstedt
Bokrelease söndag 10 dec kl. 13-17
Rasmus Dahlstedt signerar sin nya bok ”Hemmahörande”. Vi bjuder på glögg, pepparkakor, underhållning och kanske någon överraskning.
Rasmus Dahlstedt är en mångsidig kulturskapare. Hans senaste bok, en biografi över tonsättaren Fredrik Sixten, rönte stor uppmärksamhet. I diktsamlingen ”Hemmahörande” dominerar de mollstämda skildringarna av människor som berövas sina rötter, sin historia och sina liv.
Instagram: @dahlstedtrasmus

Åke Blomdahl
Vernissage fredag 15 dec kl. 17-20
Åke Blomdahls första minnen är doften av kåda och lingon i Klarälvdalens skogar. Det är grodynglen i hällkar och skyddade vikar av Vänern. Det är lavknastrande hällmarksskogar på skärgårdsöar. I tonåren upptäckte Åke skog och myrmarksområdet Florarna i Norduppland. När andra reste på Interrail i Europa vandrade Åke i fjällnära skogar. Åke har sina andliga och biologiska rötter i Sverige och det är en grund för allt värdefullt.
I konsten har Åke känt en särskild kallelse att skildra den svenska skogen. Det är ett svårt m@ake_blomdahlotivområde, inte minst på grund av alla detaljer. Åke tolererar inte ytlighet och falsk känslosamhet, utan kräver av sina bilder en biologiskt sanning även om huvudsyftet är att förmedla en känsla; att utforska en samhörighet som går djupare än fakta.
Instagram: @ake_blomdahl

Parisa Bodaghi
Vernissage 1 dec kl. 12-20
Parisa Bodaghi är en konstnär baserad i Stockholm. Innan hon kom till Sverige har hon bott i Iran, Nya Zeeland och USA. Naturen är det centrala begreppet i hennes arbete. Parisa använder sin konst för att lyfta fram vikten av biologisk mångfald och miljö i vårt dagliga liv. I sina målningar använder hon färgharmoni och ändrar motivens verkliga färger för att avbilda en ny värld av färger. Hennes konstverk har ställts ut i flera grupputställningar i Teheran, New Zealand Academy of Fine Arts och Vincent Art Workshop i Wellington, Nya Zeeland.
Instagram: @parisawatercolorist

Jasmin Gökboga
Vernissage fredag 3 nov kl. 17-20
Jasmin Gökboga är en konstnär som finner sin hemvist vid den vidsträckta skärgården utanför Stockholm. I verken som framställs, spelar teman som frihet och esoterisk symbolism en fördjupad roll, med naturen som en obruten länk till konstens kärna. Den visionära konsten som Gökboga skapar, är en utforskning av människans existens och det intrikata vävet mellan människa och natur. Inspirationen flödar från den orörda skönheten som omgivningen erbjuder, samt fascinerande aspekter av det okända. Målsättningen med konsten är inte bara att bjuda in betraktaren till självreflektion över sin plats i kosmos, utan också att väcka en djupare känsla av samhörighet med naturen och dess outgrundliga mysterier.
